Alegria Hälsa och Utbildning

Jag har varit med om något fantastiskt!

Jag har varit med om något fantastiskt! Jag blev kontaktad av en person som ville göra skillnad i vårt samhälle nu när så många är drabbade av Corona på olika sätt. Hen ville stödja både småföretagare och ge människor som är i karantän eller har varit sjuka en möjlighet att må bra. Tillsammans har vi spånat fram ett program som vi kallar "Träning under och efter karantän". Detta program kommer att bestå av filmade träningspass i yoga, mindfulness, dans och funktionell träning som du kan göra hemma eller ute i naturen. Förutom filmade träningspass kommer det att finnas teori om träning samt träningsupplägg för den som vill komma igång med sin träning. Och det bästa av allt är att denna fantastiska person har donerat pengar till det här projektet så att alla människor kan få ta del av det till en kostnad av 200 kr.

 

Jag har intervjuat personen, som vill vara anonym, om tankarna kring projektet:

  • Hur kommer det sig att du som privatperson vill bidra i det här projektet?

Jag vill bidra med samhällsnytta och framförallt glädje, hälsa och livslust för människor i dessa jobbiga tider. Men eftersom jag har möjlighet att jobba fulltid har jag varken tid eller kunskap att själv konkret hjälpa människor. På det här sättet kan jag göra det jag är bra på i mitt jobb, investera ekonomiskt i projektet och skapa en tjänst som hjälper mina medmänniskor.

Men det finns också andra mer privata anledningar. Jag har själv haft Coronalikanande symtom som visserligen varit milda men som har gjort mig liggande och stillasittande under en längre tid. Jag känner mig osäker på hur och vad jag ska göra för att komma igång på ett säkert sätt. Jag vill inte gå till gym för risken att smitta andra. Programmet skulle vara precis det jag behöver i detta läget. Min tanke är att andra säkert också känner så. Jag vill kunna bidra till samhörighet och glädje i dessa tider. Det är en väldigt konkret sak att satsa på. Jag ser att mina pengar ger direkt effekt. Det tycker jag känns bra!

 

  •  Vilka effekter hoppas du projektet ska ge?

Jag hoppas att projektet ska sprida glädje och livslust. Jag hoppas också att projektet ska vara en del i att människor inte ska ta för fysisk och psykisk skada i kölvattnet till Corona. Jag hoppas även kunna inspirera andra bidragsgivare som på detta sätt kan använda sina pengar till en direkt nytta för andra samtidigt som de stödjer småföretag. Det kan vara inom hälsa men också inom andra områden våra kreativa småföretagare kan erbjuda. Det hade varit fantastiskt om en ny trend kunde skapas.

 

  • Har du några tips eller råd till andra som vill göra likande projekt?

Höll ögonen öppna på Facebook och andra sociala medier. Kontakta Alergría och diskutera möjliga upplägg.

 

  • Är det något mer du vill berätta?

Alla kan göra något utifrån sina förutsättningar. Vi behöver inte upptäcka hjulet alla av oss. Vi kan också stödja dem som har kunskap, tid och möjlighet att hjälpa andra.

 

 

Så håll ögonen öppna, inom någon vecka kommer projektet vara klart!

 

undefined

Hälsa och Välbefinnande

Nu lanserar vi en ny kurs Hälsa och välbefinnande! Detta är en webbaserad kurs om hälsa och välmående. I kursen ingår filmade föreläsningar med efterföljande diskussions och reflektionsövningar.

 

• Hälsa och välbefinnande
• Fysisk aktivitet
• Kost
• Stress och stresshantering
• Självkänsla och självförtroende

 

Kostnad: 2500 kr 

 

Hör av dig för mer information!

undefined

Medkänsla i Coronatider

Jag är småföretagare. Det innebär att Corona slår hårt på min ekonomi. Samtidigt som jag är orolig för framtiden, både min personliga ekonomiska framtid och framtiden i samhället, så gläds jag varje dag över alla fantastiska människor jag träffar. Just nu träffas vi både fysiskt och digitalt och jag får så mycket medkänsla av er alla. Det värmer mitt hjärta!

Genom att du delar mina inlägg och sprider mina digitala tjänster om Seniorhälsa, Skrivande och Yoga så hjälper du mig oerhört mycket. Jag hjälper gärna tillbaka. Om du är senior och är isolerad, tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med att handla eller dylikt. Om du är småföretagare och behöver hjälp att sprida information gör jag det gärna. 

I tider som dessa hjälps vi åt! All kärlek till er alla!

 

undefined

Seniorhälsa

Seniorhälsa
I dessa tider uppmanas personer över 70 år att hålla sig hemma för att undvika smitta. Det kan bli väldigt ensamt och då kan vi behöva något att sysselsätta oss med. Alegría har tagit fram paket för seniorer som känner att de behöver stanna hemma ett tag framöver. Paketen fokuserar på hälsa för seniorer på olika sätt beroende på vad du är intresserad av.

Materialen i paketen är:

  • Boken Seniorhälsa av Stina Willquist alternativt boken Komplementärmedicin av Stina Willquist. Boken tar upp olika aspekter på vår hälsa och hur vi kan stärka vår hälsa på bästa sätt. 
  • Ett filmat Senioryogapass som kan genomföras hemma och passar alla.
  • Ett filmat pass i Mindfulness som kan genomföras hemma och passar alla.

Om du vill ha mer kommunikation med oss kan du lägga till:

  • Reflektionsfrågor om hälsa som du får via nätet och som du kan skicka in och få personlig återkoppling på.
  • Personlig coaching via samtal på nätet.

Pris
Paket 1 - 300 kr
• Boken Seniorhälsa av Stina Willquist alternativ boken Komplementärmedicin av Stina Willquist
• Ett filmat Senioryogapass som kan genomföras hemma och passar alla.
• Ett filmat pass i Mindfulness som kan genomföras hemma och passar alla.

Paket 2 - 400 kr
• Boken Seniorhälsa av Stina Willquist alternativ boken Komplementärmedicin av Stina Willquist
• Ett filmat Senioryogapass som kan genomföras hemma och passar alla.
• Ett filmat pass i Mindfulness som kan genomföras hemma och passar alla.
• Reflektionsfrågor med personlig återkoppling

Paket 3 - 400 kr + 200 kr/samtal
• Boken Seniorhälsa av Stina Willquist alternativ boken Komplementärmedicin av Stina Willquist
• Ett filmat Senioryogapass som kan genomföras hemma och passar alla.
• Ett filmat pass i Mindfulness som kan genomföras hemma och passar alla.
• Reflektionsfrågor med personlig återkoppling
• Coachande samtal via nätet

Du kan också köpa bara boken 200 kr + frakt eller Senioryogapasset 200 kr.


Hör av dig om du är intresserad, stina@alegriahou.se

 

undefined

Yoga fram ditt skrivande

Yoga fram ditt skrivande!

Detta är en internetbaserad kurs i tio delar för dig som vill utvecklas, må bra och minska din stress genom att yoga, meditera och skriva. Kursen presenterar teori inom dessa ämnen och sedan får du möjlighet att göra övningar inom yoga, meditation och mindfulness samt skrivövningar. När du har gjort alla övningar och uppgifter får du ett kursintyg.

Kanske skriver du redan? Eller så har du tänkt tanken, men kroknat under tyngden av att skriva en hel roman? Kanske är du redan en yogi? Eller så är du öppen för att ge yogan en ärlig chans. Kanske känner du dig stressad och vet inte hur du ska komma ur känslan? I den här kursen finns inga prestationskrav. Ingen mer än du behöver läsa det du skriver. Du skriver för dig själv. Ingen kommer att kräva att du ska bli vare sig vig eller stark av yogan. Tvärtom. Det handlar inte om vad du måste göra. Det handlar om vad skrivande och yoga kan göra för dig. För att du ska må bra och för att du ska få verktyg att hantera din stress.

Kostnad 2500 kr. I priset ingår tillgång till material såsom teori, skrivövningar, filmade yogapass och meditationsövningar samt personlig återkoppling på skrivuppgifter.
Kursen räknas som friskvård då den kombinerar yoga, skrivande och stresshantering vilket gör att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till kursen.

Vi som håller i kursen är Karolina Orrhede, författare och skrivpedagog samt Stina Willquist, författare och yogalärare.

Är du intresserad? Kontakta oss på stina@alegriahou.se

 

undefined

Home ← Older posts