Alegria Hälsa och Utbildning

Hösten är igång

Nu är min höst igång och alla mina nya uppdrag har börjat. Det är spännande och ger mig så mycket energi. En annan sak som ger mig energi är att byta miljö. Att få förmånen att vara i Stockholm varannan vecka och i Skåne varannan vecka är bra för mig. Eftersom jag har mina barn varannan vecka är det inte någon som saknar mig om jag inte är hemma varannan vecka. Och jag märker att när jag byter miljö så frigör det energi i mig. Energi som får mig att må bra.

En tredje sak som ger mig energi just nu är att jag har börjat en skrivutbildning på Malmö folkhögskola. Jag ger mig själv rätten att vara i mitt skrivande när jag går kurs och även rätten att vara i ett läsande. Det ger mig energi.

Den viktigaste saken som ger mig energi är ändå alla människor jag tycker om. Jag har förmånen att ha människor i mitt liv, både i jobbet och privat, som ger mig energi. Tack för att ni finns!

 

Äundefined

 

 

Webbaserade kurser

Vill du komma igång och lära dig något nytt men kanske inte vill träffa en massa andra människor i stor grupp nu så här i Corona-tider. Då kanske någon av våra webbaserade kurser passar dig.

 

Yoga fram ditt skrivande

Det här är kursen för dig som vill utvecklas, må bra och minska din stress. I den här kursen gör vi just detta med hjälp av yoga och skrivande. Kursen består av tio delar och innehåller teori, filmade yoga- och mindfulnesspass samt skrivövningar där du får personlig återkoppling.

Vi som håller i kursen är Karolina Orrhede, författare och skrivpedagog och Stina Willquist, författare och yogalärare.

 

undefined

 

 

Hälsa och välbefinnande

Detta är en webbaserad kurs om hälsa och välmående. I kursen ingår filmade föreläsningar där vi också har olika övningar för att öka vår hälsa. Exempel på övningar är pausyoga och balansövningar. Efter föreläsningarna finns det tillhörande diskussions- och reflektionsövningar.

Kursen är indelad i fem ämnen. Dessa är:

  • Hälsa och välbefinnande
  • Fysisk aktivitet
  • Kost
  • Stress och stresshantering
  • Självkänsla och självförtroende

 

undefined

Träning

Nästa vecka startar våra träningspass och jag är så peppad!

Vi kommer att ha Zumba på Linero på måndagar 19.00, vi är utomhus så mycket det går.

På tisdagar är det Zumba 9.00 och Yoga 10.00 i Skrylle, än så länge är det inomhus med begränsat antal deltagare. Anmälan görs till Actic Skryllegården.

Varannan onsdag har vi Yoga på Actic Vikingahallen 18.30, här är vi inne och ute och det finns bara plats för få deltagare så du måste höra av dig till mig om du vill komma.

 

Känner du att du hellre vill träna själv hemma så har jag ett webbprogram med ett danspass, ett pass i funktionell styrketräning och två yogapass som heter "Träna under och efter karantän". Du kan läsa mer om detta på hemsidan under träning och beställa via webbshopen. 

 

Hör av dig om du har några tankar eller funderingar!

Trevlig helg! 

Stina

stina@alegriahou.se

 

undefined

Home ← Older posts