Alegria Hälsa och Utbildning

Vänner

Jag är så tacksam över alla fina personer som jag har i min närhet. Mina vänner. Ni som stimulerar mig att vara mig själv, att göra det jag brinner för, att få mig att våga det jag inte vågar.

 

Så tack!

 

undefined

Mindfulness utan flum

Det här en av de bästa böckerna jag läst på länge. Jag har läst alla Åsas böcker och lyssnat på hennes föreläsningar några gånger och jag har alltid tyckt om hennes sätt att se på människan, på psykologi och på mindfulness. Men den här boken är snäppet bättre än allt annat (eller så är jag på en annan plats än när jag läst tidigare…).

Oavsett så beskriver hon hur det är att leva med sina känslor och hur våra tankar och känslor lever sitt eget liv. Och hur vi kan förhålla oss till oss själva, våra tankar och våra känslor.

Jag är en person som tänker mycket och känner mycket. Det lättaste för mig är att begränsa mina tankar och känslor, att hela tiden vara igång och inte ge utrymme till för mycket tankar och känslor. Åsa menar tvärtom. Att våga stanna i känslan. I teorin håller jag med, men gud vad svårt i praktiken, i alla fall att stanna i jobbiga tankar och känslor. Jag övar mycket på att fokusera min uppmärksamhet, att låta positiva känslor och sinnesförnimmelser ta plats för jag märker att det gör att jag mår bra. Men att stanna i jobbiga känslor…det är väldigt mycket svårare. För mig.

Kanske är det därför jag skriver, för då kan jag låta mina karaktärer stanna i känslor och jag får se vad som händer. Mina karaktärer är inte jag, de har egna tankar och känslor, men jag får följa med på deras resa och jag lär mig av deras lärdomar på något sätt. Flummigt. Jag kanske ska skriva en bok om flum istället..

Jag rekommenderar i alla fall den här boken till alla som är intresserad av hur människor fungerar, psykologi och mindfulness.

 

undefined

Jag = redaktör

Är så glad över att få vara en del av Gleerups förlag och sitta på andra sidan som redaktör. Jag har lärt mig oerhört mycket och njuter av att få leka med språk, form, bildsättning tillsammans med kompetenta kollegor! Nu börjar de första böckerna komma från tryckeriet och det gör mig så stolt! 

 

undefined

Vad tänker du på?

Häromdagen läste jag en artikel i DN om tankar. Där stod det att man hade forskat på att människors tankar och kommit fram till att vi tänker ungefär 65 000 tankar om dagen. 60 000 tankar är samma tankar som vi tänkte igår. Det gjorde mig lite nedslagen men när jag berättade om detta för mina kollegor så var den första kommentaren:

"Jag blev mest imponerad över att jag tänker 5000 nya tankar varje dag".

Och om man tar bort relationen till gamla tankar så är det faktiskt ganska häftigt. Att jag tänker 5000 nya tankar varje dag! För ofta blir jag mest trött på mina egna tankar, som jag tänker igen och igen. Utan att komma fram till något. Jag kan analysera en situation på tusen olika sätt och tänka ut en massa scenarier kring vad det betyder. Och i dagens läge när jag mest sitter hemma och bara träffar folk via skärm får tankarna stå än mer oemotsagda...så idag tar jag till mig att 5000 av mina tankar faktiskt är nya...och dessa tankar är säkert jättebra :).

 

Länk till artikeln:

https://www.dn.se/insidan/varfor-tanker-vi-fyra-filosofer-svarar/

undefined

Den 3e maj....

Nu är boken "Om färgen var blå" skickad till tryck! Den 3e maj är utgivningsdatum!! Jag hoppas att vi har andra restriktioner då så vi kan ses någonstans utomhus och fira tillsammans!

 

Här kommer de första meningarna...

 

undefined

 

 

Home ← Older posts