Alegria Hälsa och Utbildning

Vad tänker du på?

Häromdagen läste jag en artikel i DN om tankar. Där stod det att man hade forskat på att människors tankar och kommit fram till att vi tänker ungefär 65 000 tankar om dagen. 60 000 tankar är samma tankar som vi tänkte igår. Det gjorde mig lite nedslagen men när jag berättade om detta för mina kollegor så var den första kommentaren:

"Jag blev mest imponerad över att jag tänker 5000 nya tankar varje dag".

Och om man tar bort relationen till gamla tankar så är det faktiskt ganska häftigt. Att jag tänker 5000 nya tankar varje dag! För ofta blir jag mest trött på mina egna tankar, som jag tänker igen och igen. Utan att komma fram till något. Jag kan analysera en situation på tusen olika sätt och tänka ut en massa scenarier kring vad det betyder. Och i dagens läge när jag mest sitter hemma och bara träffar folk via skärm får tankarna stå än mer oemotsagda...så idag tar jag till mig att 5000 av mina tankar faktiskt är nya...och dessa tankar är säkert jättebra :).

 

Länk till artikeln:

https://www.dn.se/insidan/varfor-tanker-vi-fyra-filosofer-svarar/

undefined

Den 3e maj....

Nu är boken "Om färgen var blå" skickad till tryck! Den 3e maj är utgivningsdatum!! Jag hoppas att vi har andra restriktioner då så vi kan ses någonstans utomhus och fira tillsammans!

 

Här kommer de första meningarna...

 

undefined

 

 

Snart sommar?!?

Ja...kanske inte riktigt än men vi går i alla fall mot ljusare tider. På alla sätt. Det bästa med sommaren för mig (förutom solen) är att vara några veckor på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Min första roman "Om färgen är blå" har hämtat mycket inspiration från Fridhem. 

I sommar kommer jag och fantastiska Karolina att hålla kurs i hur du kan kombinera yoga och skrivande för att få ett flöde i livet och må bra. Låta livet flöda med yoga och skrivande helt enkelt.

Det finns några platser kvar om du är intresserad. Jag vet att det är klurigt att veta hur sommaren ser ut med Covid-19 som härjar men Fridhem anpassar sin verksamhet. Så här skriver man på sin hemsida:

Vi har under det gångna året fått ställa om stora delar av vår verksamhet, för att följa alla de restriktioner och rekommendationer som gäller. Bland annat har vi sett över våra kurslokaler för att skapa tillräckligt utrymme för våra kursdeltagare, och omorganiserat vår matsal och rutiner kring serveringen av alla måltider enligt rådande restaurangregler. Allt för att skapa en Covid-säker miljö för personal, kursdeltagare och gäster.

Vi följer noggrant rapporteringarna kring läget, och är redo att göra de förändringar som krävs för att kunna föra en ansvarsfull och säker verksamhet.

 

Hoppas vi ses i sommar!

Anmäl dig här:

https://fridhem.fhsk.se/sommarkurser/hitta-sommarkurs/coursedetails/875

 

undefined

Newer posts → Home ← Older posts