Alegria Hälsa och Utbildning

Sista semesterdagarna

Idag njuter jag av de sista semesterdagarna på mitt favoritställe. På måndag börjar jag jobba igen och det känns skönt på många olika sätt. Jag ser framemot att få ockupera hjärnan med nya intressanta projekt och uppdrag och jag ser framemot att komma igång med träningen igen.

Mina projekt i höst blir biträdande rektor på Consensum GY i Sollentuna, projektledare och redaktör på Gleerups utbildning samt kursledare för Handledarutbildning för Region Skåne. Alla roller känns spännande och utmanande!

Träningspassen kommer att vara:
- Zumba på måndagar på Vikingaskolan 19.00. Start 24/8
- Zumba och Yoga på Actic Skryllegården på tisdagar 9.00 och 10.00. Start 25/8
- Yoga på Actic Vikingahallen varannan onsdag troligtvis 18.30. Start troligtvis 26/8
- Yinyoga varannan fredag på Actic Skryllegården 10.30. Start 28/8

Sen blir det lite bokprojekt också. Min första skönlitterära bok med den preliminära titeln ”Om färgen var blå” kommer ut antingen i slutet av 2020 eller i början av 2021. Vår (min och Karolinas) bok med den preliminära titeln ”Låt livet flöda med yoga och skrivande” kommer också ut i slutet av 2020 eller början av 2021.

Så det är mycket spännande på gång i höst men idag njuter jag av solen och havet. Hoppas du har en lika härlig helg!

undefined

Rutiner

Jag har en slags hatkärlek till rutiner. Jag vet att jag mår bra av rutiner (det har inte minst blivit tydligt under den här våren när alla mina rutiner slagits ut) samtidigt som jag inte vill bli fast i rutiner så att jag inte kan vara spontan och följa en känsla. Men utifrån allt som har hänt här under våren känner jag ändå att jag just nu behöver tydliga rutiner. Eftersom jag har ett fantastiskt varierande jobb så kan jag bäst skapa mina rutiner på morgonen och kvällen. Mina ”nya” rutiner innefattar yoga och skrivande på morgonen och kvällspromenad i den sena rutinen. Vi får se hur länge de här rutinerna håller innan jag får ett trängande behov av att strunta i allt och leva i nuet...

 

Hoppas att du njuter av de sista sommardagarna precis som jag gör!

 

undefined

 

 

 

Seniorhälsa

Jag vet att många seniorer har tråkigt just nu eftersom vi ska avstå nära kontakter. Därför har jag sänkt priset på min bok Seniorhälsa till 100 kr. Den går att köpa via nätbokhandlar tex bokus https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=seniorh%E4lsa  eller så kan du kontakta mig så skickar jag den till dig.

 

Och till alla "mina" seniorer, jag saknar er alla! Tveka inte att höra av er om ni behöver något!

 

Kram Stina

 

undefined

Njuta när det går

Läste ett citat på facebook nyss som gick ut på att det viktigaste vi kan göra är kanske att se och uppmärksamma de små stunderna som är njutbara. Dessa stunder finns för att vi ska kunna ta oss igenom de stunder som är jobbiga. Och så kanske det är. För även när det är som tuffast, när allt hopar sig så finns det små stunder av lugn som är njutbara. En promenad längs vattnet i solskenet kan väga upp veckor av grubblerier. Det svåra tycker jag är att ta mig tid för att verkligen stanna upp och låta njutningen få vara. Att vara i nuet istället för att tänka att det snart är slut. Men när jag stannar upp och njuter av just den här promenaden så är det är kanske just detta som gör att det känns lite lättare. Som gör att det känns att det kommer att ordna sig. Nu gäller det bara att komma ihåg promenaden när nästa stora utmaning kommer. För den kommer komma. Med säkerhet. Men idag lyser solen!

 

Jag hoppas att du njuter av sommaren!

 

undefined

Nya uppdrag

Jag är så glad! Till hösten kommer jag ha två stora nya uppdrag. Det ena uppdraget är att vara biträdande rektor på Consensum gymnasium i Sollentuna. Det andra uppdraget är att vara projektledare och redaktör på Gleerups förlag. Båda uppdragen är utmanande och stimulerande. På olika sätt. Som biträdande rektor får jag arbeta med fantastiska lärare och elever i en organisation jag känner väl. Som projektledare och redaktör får jag arbeta med böcker, coacha andra författare och ta fram läromedel för de nya kurserna för Vård och omsorgsprogrammet som börjar gälla hösten 2021.

 

Dessa stora uppdrag gör också att mitt företag lever kvar under den pandemi vi befinner oss i vilket såklart gör mig överlycklig. Jag har i flera år byggt upp mitt företag och det skulle vara så sorgligt om vi inte överlevde detta virus.

 

Men det finns ingenting positivt som ger effekter på annat sätt. I detta fall ger det effekter på alla träningspass och kurser jag har haft under många år. Eftersom jag kommer att pendla till Stockholm och båda uppdragen tar mycket tid har jag ingen möjlighet att ha kvar alla mina kurser och pass. De pass jag kommer att ha kvar är Zumba på Vikingaskolan, Zumba och Yoga på Actic Skryllegården samt Yoga på Actic Vikingahallen. De andra passen och kurserna kommer jag tyvärr inte kunna ha kvar. Jag är ledsen över att inte få träffa alla er härliga människor och jag hoppas att ni hittar andra träningsformer och jag hoppas att vi ses igen i framtiden. 

 

För er som ska gå handledarutbildning för Region Skåne så vet jag fortfarande inte om/när dessa kommer igång och vet då heller inte om det kommer att bli jag som håller i dessa kurser eller om det blir någon av mina kollegor.

 

Jag önskar er en härlig helg!

undefined

Jag sitter här och funderar på oss människor. Vad som får oss att göra som vi gör mot oss själva och mot varandra. Vi är beroende av andra människor. Det märker jag tydligt att jag är och det är Coronas förtjänst att jag förstår att jag behöver andra människor. Mer än vad jag har trott. För jag tycker om att vara ensam, men jag behöver andra människor. Mina möten med andra människor är mycket färre än i vanliga fall. De flesta möten sker via en skärm. Och det är inte samma sak för mig. Att kommunicera via en skärm. Jag kan inte känna in personen på samma sätt, kan inte läsa alla signaler, kommer inte lika nära. Det är såklart mycket bättre att umgås via skärm än att inte umgås alls…men jag tycker om fysiska möten. Det har jag lärt mig de här månaderna. Jag har också lärt mig, eller håller på att lära mig, att vara snäll. Snäll mot mig själv och snäll mot andra. Jag har varit stressad över hur Corona har drabbat mitt företag och hur jag ska kunna försörja mig, det har gjort mig väldigt fokuserad och avskärmad. Det är inte en person jag vill vara. Jag vill se människor, se människors styrkor och fokusera på dessa. Vi har alla människor styrkor och svagheter och jag kan välja vad jag fokuserar på hos en annan människa. Vad jag fokuserar på hos mig själv. Det är så lätt att lägga saker som händer på någon annan, både bra saker som händer och mindre bra saker som händer. Att det beror på någon annan att jag är glad eller att jag är ledsen. Men jag har makten över mig själv. Jag väljer hur jag går vidare från jobbiga saker. Och jag vill gå ur den här krisen utan att ha stött bort människor. Jag vill finnas för de som behöver mig just nu. För mig börjar hela krisen lugna ner sig, jag har nya uppdrag på gång till höst och jag har börjat hitta en väg framåt för mig. Jag hoppas att du har en bra väg framåt för dig! Och att vi tillsammans kan ta hand om varandra!

 

undefined

Newer posts → Home ← Older posts