Alegria Hälsa och Utbildning

Mina skönlitterära böcker

Det är med skräckblandad förtjusning jag lägger ut på sociala medier att min andra skönlitterära bok ”Alla mina dejter” kommer ut under 2021. Jag är oerhört stolt över att jag har skrivit en bok, att jag orkat hålla i projektet när världen runt omkring har rasat. Jag är glad över att jag har hittat min ventil att få en paus från mina egna förvirrade tankar, den ventilen är skriva för mig. Jag skriver för min egen skull. För att jag mår bra av att skriva. Men när jag väl har skrivit så mycket så det blir en bok vill jag att det ska bli läst. Och det är just det som är skräcken i det hela. Att låta mina ord bli lästa av andra.

Jag har fått många frågor kring mina böcker och jag ska försöka att svara på dom här.

Jag har skrivit två skönlitterära böcker. Den första heter ”Om färgen var blå” och den skrev jag för ett tag sedan. Den är antagen av förlaget Ekström & Garay och skickas snart på tryck så den kommer att vara klar i maj om allt går som det ska. Vi har låtit den vänta lite eftersom jag inte tyckte att det var lönt att den kom ut mitt under Corona-pandemins strängaste rekommendationer. Därför kommer den först i maj och jag tänker att det då förhoppningsvis går att ha en liten releasefest utomhus.
     ”Om färgen var blå” handlar om relationer. Huvudpersonen heter Sigrid och man får följa henne under ett år i hennes liv. Andra karaktärer i boken är Tilda, Dani, Erion och Alex som finns med i Sigrids liv på olika sätt. Jag har byggt Sigrids relation utifrån alla intressanta samtal jag haft genom åren med människor om just relationer. Det har varit så spännande att sätta mig in i en karaktär och få lov att känna, leva, tycka som hon gör kring sin man, sina vänner etc. Tack alla ni som har bidragit med att berätta er syn på relationer.

Den andra boken heter ”Alla mina dejter” och kommer ut under 2021 på Visto förlag. Vi har precis börjat med redaktörsarbetet till den här boken och det är så spännande!
     I ”Alla mina dejter” får man träffa Sigrid igen men nu har hon nyss blivit lämnad av sin man och ger sig in i nätdejtningsvärlden. Även här har jag tagit hjälp av en mängd människor för att förstå dejtingvärlden. Jag har fått höra de mest underliga historier och har nog aldrig skrattat så mycket. Utifrån alla historier jag har hört har jag låtit Sigrid dejta män med varierat resultat. Hon har inte alltid tyckt om mina dejter men vi har båda lärt oss mycket på vägen. Tack alla ni som har bidragit med era erfarenheter inom dejtningvärlden.

Eftersom jag älskar att skriva är jag redan igång med nästa projekt. Vi får se vad det blir av det.

Har du någon mer fråga kring mina böcker är det bara att höra av dig!

undefined

Nytt År, Nya Möjligheter

2020 lider mot sitt slut. Det har varit ett speciellt år för oss alla. För mig var det mest speciellt i mars när jag helt plötsligt stod helt utan uppdrag och utan inkomst. Men jag fick hjälp av så många att komma på fötter igen. Fick tänka om, tänka nytt. Och det blev väldigt bra i slutändan. Så jag har nog lärt mig att ha tillit till att saker löser sig. Kanske inte såsom jag tror, kanske ännu bättre.

Den andra speciella delen för mig har varit att inte umgås med människor på samma sätt som jag brukar. Det har också fått mig att inse hur viktigt det är för mig med nära relationer, att krama människor jag tycker om.

Jag har varit förskonad från många saker det här året som andra har drabbats av. Många människor känner någon som har varit allvarligt sjuk och kanske till och med dött i Covid-19, många människor har blivit av med jobbet, många människor har jobbat som galningar inom vård och omsorg. All min kärlek till er!

Nu när 2020 är över ser jag med stor glädje framemot 2021 och alla möjligheter nästa år har att erbjuda!

Välkommen 2021!

 

undefined

Sommar 2021

Trots att det mesta är mörkt och grått just nu så går vi ändå mot ljusare tider. Snart börjar dagen bli ljusare igen. Snart blir livet ljusare igen hoppas jag. Jag tänker att sommaren 2021 kommer att bli som ingen annan. I mitt huvud har vi en helt annan verklighet då. På flera olika plan. Corona har förlorat kampen om oss. Samhällsekonomin blir starkare. Kärleken blommar ut.

 

Och när jag tänker på sommar så tänker jag på sommarkurser på Fridhems folkhögskola. Ett ställe att andas på. Ett ställe att bara vara. I sig själv. Med sig själv. Tillsammans med andra. Tänk att få vara tillsammans med andra igen!

 

Nu finns programmet för sommaren på Fridhem klart på deras hemsida och jag och Karolina ska ha vår kurs Yoga fram ditt skrivande vecka 28. Anmälan öppnar den 15/1 15.00. Många kurser blir fulla direkt så om du vill yoga och skriva med mig i sommar så anmäl dig direkt :). Jag hoppas så att vi ses i sommar!!!!

 

Länken till sommarkurserna på Frihem är: https://fridhem.fhsk.se/sommarkurser/hitta-sommarkurs/

 

Hör gärna av dig om du har några frågor!

undefined

Tredje advent

Hoppas du har haft en bra helg. Det är redan tredje advent. Snart jul. Det känns som att tiden går snabbare när jag jobbar hemifrån. Jag vet inte om det är bra eller dåligt...men det är i alla fall härligt att jobba med julstjärnan som skrivbordslampa!

 

Glad tredje advent!

undefined

Skolans viktigaste läromedel

Skolans viktigaste läromedel tänker jag är inom vård och omsorg. Under det här året har det verkligen blivit tydligt för hela samhället vem våra hjältar är! Det är ni, alla som jobbar inom vård och omsorg.

Jag känner mig stolt över att få lov att vara med i ta fram nya läromedel för de som utbildar sig inom vård och omsorg.

 

Läs mer på:

https://www.gleerups.se/pa-gang/aktuellt/Gleerups-vard-och-omsorg-var-viktigaste-satsning-nagonsin?fbclid=IwAR0yg962L7j-sYOVFtX6bpEiHYlBP9HY1FutvGAd18THo9E94IP4PF7qjJ4

undefined

Newer posts → Home ← Older posts