Jag älskar att skriva. Och jag skriver ofta och mycket. Om olika saker. På olika sätt. Jag har alltid skrivit mycket dagbok. Att skriva är ett sätt för mig att öka min egen förståelse för det jag tänker och det jag känner. När allt är ett virrevarr inom mig blir skrivandet ett sätt för mig att förstå vad det egentligen handlar om. Det blir en ögonblicksbild över mitt inre. Och jag blir lugnare när jag har fått ner det jag tänker och känner på papper. Egentligen kan jag elda upp pappret efteråt och aldrig läsa det igen. För det handlar inte om att läsa utan det handlar om att formulera. För mig själv.

När jag var liten skrev jag brev till min älskade farmor och hon skrev till mig. Det gjorde jag fram tills hon gick bort. Jag kan fortfarande skriva brev till människor som berör mig. Ofta utan att skicka iväg men som ett sätt att prata med personen. Då känner jag mig nära på något sätt.

Jag skriver även en del faktaböcker och läromedel. Även det ger mig njutning. Att läsa in mig och välja ut det som är mest relevant i just det sammanhanget. Och sedan formulera det så att läsaren tycker att det är intressant och vill läsa vidare. Just nu håller jag och Karolina på att formulera våra tankar kring hur yoga och skrivande kan korsbefrukta varandra. Det kommer att landa i en bok och även i vår sommarkurs på Fridhems folkhögskola i sommar - Yoga fram ditt skrivande. Vill du skriva och yoga med oss kan du anmäla dig på:

https://fridhem.fhsk.se/SummerCoursesPage/coursedetails/776/nomodal

 

Men det bästa skrivandet är ändå det kreativa skrivandet för mig. När jag får skriva hur jag vill om vad jag vill. Låta karaktärer få älska, hata, skratta och gråta och få följa med på deras resa. När jag är där mår jag som allra bäst!

 

undefined