Jag har varit med om något fantastiskt! Jag blev kontaktad av en person som ville göra skillnad i vårt samhälle nu när så många är drabbade av Corona på olika sätt. Hen ville stödja både småföretagare och ge människor som är i karantän eller har varit sjuka en möjlighet att må bra. Tillsammans har vi spånat fram ett program som vi kallar "Träning under och efter karantän". Detta program kommer att bestå av filmade träningspass i yoga, mindfulness, dans och funktionell träning som du kan göra hemma eller ute i naturen. Förutom filmade träningspass kommer det att finnas teori om träning samt träningsupplägg för den som vill komma igång med sin träning. Och det bästa av allt är att denna fantastiska person har donerat pengar till det här projektet så att alla människor kan få ta del av det till en kostnad av 200 kr.

 

Jag har intervjuat personen, som vill vara anonym, om tankarna kring projektet:

  • Hur kommer det sig att du som privatperson vill bidra i det här projektet?

Jag vill bidra med samhällsnytta och framförallt glädje, hälsa och livslust för människor i dessa jobbiga tider. Men eftersom jag har möjlighet att jobba fulltid har jag varken tid eller kunskap att själv konkret hjälpa människor. På det här sättet kan jag göra det jag är bra på i mitt jobb, investera ekonomiskt i projektet och skapa en tjänst som hjälper mina medmänniskor.

Men det finns också andra mer privata anledningar. Jag har själv haft Coronalikanande symtom som visserligen varit milda men som har gjort mig liggande och stillasittande under en längre tid. Jag känner mig osäker på hur och vad jag ska göra för att komma igång på ett säkert sätt. Jag vill inte gå till gym för risken att smitta andra. Programmet skulle vara precis det jag behöver i detta läget. Min tanke är att andra säkert också känner så. Jag vill kunna bidra till samhörighet och glädje i dessa tider. Det är en väldigt konkret sak att satsa på. Jag ser att mina pengar ger direkt effekt. Det tycker jag känns bra!

 

  •  Vilka effekter hoppas du projektet ska ge?

Jag hoppas att projektet ska sprida glädje och livslust. Jag hoppas också att projektet ska vara en del i att människor inte ska ta för fysisk och psykisk skada i kölvattnet till Corona. Jag hoppas även kunna inspirera andra bidragsgivare som på detta sätt kan använda sina pengar till en direkt nytta för andra samtidigt som de stödjer småföretag. Det kan vara inom hälsa men också inom andra områden våra kreativa småföretagare kan erbjuda. Det hade varit fantastiskt om en ny trend kunde skapas.

 

  • Har du några tips eller råd till andra som vill göra likande projekt?

Höll ögonen öppna på Facebook och andra sociala medier. Kontakta Alergría och diskutera möjliga upplägg.

 

  • Är det något mer du vill berätta?

Alla kan göra något utifrån sina förutsättningar. Vi behöver inte upptäcka hjulet alla av oss. Vi kan också stödja dem som har kunskap, tid och möjlighet att hjälpa andra.

 

 

Så håll ögonen öppna, inom någon vecka kommer projektet vara klart!

 

undefined