Alegria Hälsa och Utbildning

Julklappstips

Varför inte ge bort en relationsroman i julklapp? Jag har skrivit två relationsromaner med lite olika ingångar. Hör av dig till mig på stina@alegriahou om du vill ha ett signerat exemplar eller om du vill att jag ska skriva en hälsning till någon. Annars kan du beställa böckerna här: https://www.bokus.com/bok/9789178854868/alla-mina-dejter/

 

Om färgen var blå

Fram till dagen då Erion tog mod till sig och berättade att han inte visste om han ville fortsätta relationen med Sigrid, hade hon trott att det som fanns mellan dem var beständigt. Erions ord väcker tankar och frågor, men istället för att hantera dessa flyr Erion in i sitt arbete. Kommer han att hitta svaren på frågorna där? Eller blir det Sigrid som under den blå himlen till sist hittar en ny väg framåt?
Om färgen var blå är en relationsroman som speglar kärlek mellan människor och gestaltar hur svårt det kan vara med relationer när man är mitt i livet. 

Sagt om Om färgen var blå:

Om färgen var blå skildrar mycket intimt och nära hur Sigrid och Erion upplever sitt liv och sin relation. Båda kämpar hårt. Båda vill så väl. Genom att jag får vara inne i bådas huvuden och ta del av deras tankar och känslor så tycker jag om dem så väldigt mycket båda två. Det Sigrid och Erion går igenom känns allmängiltigt. De flesta som varit i en längre relation kommer förmodligen att känna igen sig i både Sigrid och Erion. Därför är boken angelägen för många. Det som gör denna läsupplevelse unik är att det inte finns några fördömanden. Båda karaktärerna skildras med samma varsamma hand och samma acceptans över att vi människor har våra fel och brister. Slutet är väldigt fint och lämnar mig med en njutbar känsla av att ha fått ta del av något alldeles speciellt.

 

undefined

 

Alla mina dejter

En dag bestämmer sig Sigrid för ... eller nej förresten: om vi ska vara ärliga är det hennes väninna Olivia som bestämmer sig för att Sigrid måste börja dejta. Sigrid är nyseparerad varannan-vecka-förälder och lever mitt i en pandemi hon känner sig ofantligt ensam.

Sigrid kastas ut i en värld som hon inte befunnit sig i på flera år en värld som numera inleds online. Här finns alla typer av män, de som får det att pirra, de som är kloka val, de som inte alls liknar sin profilbild. Och där finns Didrik som får Sigrid att helt tappa fotfästet.

Alla mina dejter är en roman om att vakna. Vakna ur år av äktenskap och få syn på mindre smickrande sidor av sig själv. Vakna ur sorgearbetet som en skilsmässa innebär, och hantera ett barns och sina egna besvikelser. Vakna ur en förödande kärleksaffär och se att den bottnar i mönster från förr. Det är också en berättelse om balansen mellan föräldraskap och förälskelse.

Sagt om Alla mina dejter:

Boken är skickligt skriven med värme och en ärlighet som gör att det går rakt in i hjärtat. Jag blev väldigt imponerad av hur författaren resonerar kring det komplexa i att se andra människors styrkor och positiva egenskaper och samtidigt dra gränsen för att det inte ska skada eller såra ens egna känslor och värderingar. Det är klurigt att vara människa i relation till andra människor och sina egna och omgivningens krav och förväntningar.

undefined

Kärlek, ärlighet och vänner!

Jag tänker att ibland är det viktigt att stanna upp och fundera vad som är viktigt. Jag är en person som lätt går i spinn och stressar upp mig själv med tankar som går i en loop i huvudet medan adrenalinet sprutar ut i kroppen. Det gör att kroppen förbereder sig på att fly och hela jag vill springa ifrån situationen. Det bästa sättet för mig är då ha någon att prata med. Och jag är lyckligt lottad för jag har vänner jag kan ringa och visa mitt spinn för, som jag vågar visa mig själv för. De är ärliga och kärleksfulla. Och det är nog två av de egenskaper som är viktigast för mig. Ärlighet och kärlek.
Att vara ärlig fast det är jobbigt betyder mycket för mig, det är så mycket lättare att hitta på anledningar för att man inte vågar stå för det man tycker och tänker eller för de val man gör i livet.
Kärlek och omtanke är det som får mig att andas.
Så en sak som är viktig för mig är mina vänner! Tack för att ni finns!

undefined

November

November är inte min favoritmånad....jag brukar alltid säga till alla jag möter att jag avskyr november. Och det gör jag. Det är mörkt och regnar hela tiden (i alla fall här i Skåne). Jag förstår ju också att eftersom jag säger att jag inte gillar november till mig själv och andra att jag påverkar mitt sinne så att jag tycker ännu mindre om november. Och det kanske är mindre bra...fast samtidigt så är ju november snart slut. Och sen är det ett år kvar till nästa november. Det är ju jättelångt....så jag väljer att tänka att snart kan det bara bli bättre!

Några saker som lättar upp mig just nu är:

  • Min bok Om färgen var blå är snart slut så den kommer att tryckas upp igen så alla som inte har läst den får möjlighet till ett exemplar.
  • Båda mina böcker Om färgen var blå och Alla mina dejter finns nu som e-böcker på tex storytel och nextory.
  • Jag har kontakt med lite olika ljudbolag så förhoppningsvis kommer böckerna även som ljudböcker men det kommer nog att dröja ett tag.
  • Min tredje bok med arbetstiteln Om ljuset fick stråla är i full gång och jag njuter av hur karaktärerna lever sina liv. Här får vi möta Dani, Alice och Sigrid igen. Jag hade en tanke om ett slut (för en gångs skull) innan jag började men jag är osäker på om karaktärerna löser det. Vi får se hur det går helt enkelt.
  • En av mina favoritgrupper "Steget" har släppt en ny låt Bara en gång till. Jag älskar den!

Hoppas du hittar ljusglimtar i ditt novembermörker!

undefined

Överraskning!

Jag jobbar på världens bästa arbetsplats! Det har jag tyckt länge! Och nu ännu mer. Här sitter jag hemma i min lägenhet, en fredagseftermiddag i digitala möten och dricker mitt tråkiga kaffe när det ringer på dörren....jag väntar ingen så jag tycker att det är lite konstigt men såklart öppnar jag. Där står en kille i förkläde och Halloweenmask med ett litet bord. På bordet står en termos. Han säger att Gleerups uppskattar allt hårt jobb jag gör så här kommer han som en personlig kafferista och bjuder på kaffe och lite samtal. Förstår ni nu varför jag jobbar på världens bästa arbetsplats?

 

Glad Halloween alla!!

 

undefined

Äkta samtal

Ibland känner jag mig extra lyckligt lottad. Det gör jag idag. När jag får ha samtal med en människa som gör att jag tänker ett varv extra, när jag får ställa mina egna förutfattade meningar och invanda mönster i relation till något annat. När jag går från ett möte med en känsla av att vara berikad. Då känner jag mig extra lyckligt lottad. För är det inte det som är det viktigaste i livet? Att få sätta ord på tankar och funderingar och få låta dessa möta en annan människas tankar och funderingar. Som en sparringpartner i boxning (eller det är så jag tänker att boxning går till, har ingen erfarenhet direkt). För mig är det nog så i alla fall, inga materiella saker eller pengar kan ersätta möten med människor jag tycker om, människor som får mig att tänka till, människor som vill möta mig ärligt och äkta.

 

undefined

Träna ute och inne

Nu har restriktionerna släppt och vi kan umgås som vanligt. Så härligt det är att få lov att kramas igen! Och att få vara flera människor i ett rum!

Det innebär också att vi kan börja träna inne igen, eller det har vi egentligen kunnat göra hela tiden så länge vi har haft avstånd och rätt antal personer, men jag har ändå valt att ha de flesta av mina pass utomhus under hösten 2020 och våren 2021. Men nu tänker jag att jag gör både och. Så att du kan välja vad som passar dig bäst! Höstens träning med mig ser därför ut på följande sätt:

Måndagar 19.00
Zumba inomhus i Vikingaskolans gymnastiksal

Tisdag 9.00
Zumba Gold inomhus på Actic Skryllegården (medlemskap hos Actic krävs, krävs förbokning hos Actic)

Tisdag 10.00
Hathaygoa inomhus på Actic Skryllegården (medlemskap hos Actic krävs, krävs förbokning hos Actic)

Onsdag 19.00
Yinyoga inomhus på Vikingahallen (begränsat antal platser så anmälan krävs)

Varannan fredag 10.30
Yinyoga inomhus på Actic Skryllegården (medlemskap hos Actic krävs, krävs förbokning hos Actic)

Lördag 11.00
Zumba utomhus på asfaltsplanen på Linero (beroende på väder så hör av dig om du vill komma)

 

Ser framemot en härlig träningshöst med er alla!

 

undefined

Home ← Older posts